Rebranding voor Gasquet Sanitair en Verwarming

Gasquet Sanitair en Verwarming, een gevestigd bedrijf in de sector, stond voor de uitdaging om hun merk opnieuw in de markt te zetten en een modernere uitstraling te creëren. Ze wilden zich onderscheiden van concurrenten en online beter zichtbaar worden. Daarom benaderden ze ons reclamebureau voor een rebranding, inclusief een nieuw logo, huisstijl, voertuigontwerp en website.

  • Bedrijf: Gasquet Sanitair en Verwarming
  • Locatie: Izegem, België
  • Doel: Vernieuwen van de merkidentiteit en online aanwezigheid

Onze Aanpak:

Fase 1: Onderzoek en Strategie

Ons team startte met een grondige marktanalyse en concurrentieonderzoek. We voerden gesprekken met het management van Gasquet om hun doelen, waarden en visie te begrijpen. Op basis van deze inzichten stelden we een strategisch plan op.

Fase 2: Branding en Huisstijl

Logo Ontwerp: We ontwikkelden een eigentijds en herkenbaar logo en campagnebeeld dat de kernwaarden van Gasquet, zoals professionaliteit en betrouwbaarheid, weerspiegelde. Het logo combineerde strakke lijnen en warme kleuren om zowel sanitair als verwarming te benadrukken.

Huisstijl: We creëerden een consistente huisstijl met een aantrekkelijk kleurenpalet, passende lettertypen en visuele elementen. Deze huisstijl werd vastgelegd in een huisstijlhandboek om consistentie in alle communicatie-uitingen te waarborgen.

Fase 3: Voertuigontwerp

Om de merkherkenning te vergroten, vernieuwden we het ontwerp van de bedrijfswagens en servicevoertuigen. Elk voertuig kreeg een uniforme uitstraling die overeenkwam met de nieuwe huisstijl.

Fase 4: Websiteontwikkeling

Website Concept: We ontwikkelden een gebruiksvriendelijke website met secties voor diensten, projecten, getuigenissen en een blog. Deze website bood klanten informatieve content en een overzichtelijke navigatie.

Responsief Ontwerp: De website werd ontwikkeld met een responsief ontwerp, zodat deze op alle apparaten goed functioneerde, van desktop tot mobiel.

Resultaten:

Na de succesvolle rebranding merkte Gasquet Sanitair en Verwarming:

  • Een verhoogde merkbekendheid en herkenbaarheid in de regio Izegem.
  • Een groeiend klantenbestand, vooral via online kanalen.
  • Positieve feedback van klanten en stakeholders over de nieuwe merkidentiteit.
  • Verbeterde online vindbaarheid en zichtbaarheid op zoekmachines.

Gasquet Sanitair en Verwarming staat nu sterker in de markt en heeft een solide basis gelegd voor toekomstige groei en digitale marketinginspanningen. Als reclamebureau zijn we er trots op dat we hebben bijgedragen aan het succes van dit lokale bedrijf en kijken we uit naar verdere samenwerking.

Zélf interesse in een rebranding van je bedrijf ? bel 051/322 921 of mail en we maken er samen graag iets moois van.

Category

Belettering, borden en banners, Campagnebeeld, Huisstijl, Logo, SEO, Website

Tags

branding, campagnebeeld, grafisch ontwerp, huisstijl, logo, website