De truc met de eerste indruk: tips & tricks voor het perfecte visitekaartje

De truc met de eerste indruk: tips & tricks voor het perfecte visitekaartje

Vind je het belangrijk om een goede eerste indruk te maken bij prospecten? Natuurlijk! Een visitekaartje kan hierbij natuurlijk helpen. Zo’n business card is namelijk een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid én bedrijfsimago. Wat er op jouw visitekaartje komt te staan, ligt volledig in jouw kamp. Bij Visual focussen we ons op de papierkeuze, afwerking en oplage. Onze tips en tricks lees je hier!

Papierkeuze

Wil je een zakelijk visitekaartje dat straalt in al z’n eenvoud? Kies van voor een sober, kwalitatief papier. Goedkoop glanzend papier roept al snel vergelijkingen met Primark en consoorten op. Een luxueuzer stukje papier biedt een gevoel van kwaliteit, waardering en goede service.

Eerder op zoek naar iets creatiefs of apart? Geen probleem, want er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van papier. Vraag ons gerust om extra info, want wij hebben tal van stalen en goede contacten met onze papierleveranciers. Met onze jarenlange ervaring begeleiden we je in de zoektocht naar het perfecte papier voor jouw visitekaartje.

Zo’n business card is namelijk een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid én bedrijfsimago.

Extra afwerking

Eenmaal je het papier hebt gekozen, kijken we naar de afwerking van jouw visitekaartje. Er bestaan tal van technieken die jouw kaartje een extra touch kunnen geven om het geheel nog persoonlijker te maken. Uiteraard heb je voor zo’n afwerking een fantastische drukker nodig. Bij Visual hoef je zelf niet op zoek te gaan naar die held, want voor elke job kennen wij de geknipte persoon.

Onze ervaring leert dat als je kwaliteit wil, het beter is om in een wijde boog om de zogenaamde drukgiganten heen te gaan. Die zijn goed in het drukken van flyers, maar zijn minder sterk in het garanderen van kwaliteit. En die is broodnodig om jou een eerste goede indruk te garanderen.

Oplage

Eenmaal het visitekaartje af is, is het tijd om het te drukken. Trap hierbij niet in de val om grote aantallen te laten drukken om een goede prijs te bekomen. Wij werken samen met drukkerijen die beschikken over digitale drukpersen die aan de hoogste eisen beantwoorden. Beschik je zelf over de mogelijkheden om je visitekaartjes te drukken? Print je kaartjes dan zeker niet met toners. Dit lijkt goedkoop en glanst zoals een goedkopere kleurenkopie. Zo’n kaartje is in strijd met de kwaliteit die een visitekaartje hoort uit te stralen.