De kracht van video of animatie

De kracht van video of animatie

Het is duidelijk dat mensen liever een video over een product bekijken dan erover te lezen. Video of animatie is vooral krachtig. Het maakt je boodschap duidelijk en het spreekt een bredere doelgroep aan.

Animaties worden meestal ingezet om een product of dienst toe te lichten. Een goede animatie/video zorgt voor duidelijkheid, het beantwoord veel vragen bij klanten en zorgt zo voor een betere visibiliteit. Een animatie leent zich uitstekend om je bedrijf een gezicht te geven en jouw USP’s (Unique Selling Points) en beeldmerk naar naar buiten te brengen.

Consumenten herkennen jouw merk eerder omdat zij de beelden herkennen. Wist je dat 65% van de mensen leert aan de hand van visuele beelden? Zicht is uiteindelijke een van onze belangrijkste zintuigen. Visuele informatie wordt door onze hersenen tot 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Het is duidelijk dat consumenten de voorkeur geven aan video- of animatiecontent. Dit zorgt er wel voor dat er momenteel een explosie is van dergelijke animaties. Het is dus voor bedrijven niet makkelijk om nog het verschil te maken in die overload.

Hoe dan ook, met animatie scoor je nog steeds. Het spreekt aan, behoud onze aandacht en is gewoon leuk om te zien. Vooral bij webtoepassingen is dit interessant aangezien het capteren van de boodschap heel snel moet gebeuren. Het is belangrijk dat je content snel, duidelijk en leuk is, maar vorral ‘blijft hangen’ bij de kijker. Animatie beschikt over al deze troeven. Wij, bij Visual, gebruiken regelmatig animaties om een verhaal uit te leggen en ervoor te zorgen dat het opvalt. En wordt het niet gevraagd door onze klant? Dan stellen wij het wel voor indien mogelijk, omdat we weten dat bewegend beeld een groter publiek raakt.

Interesse wat wij voor jou kunnen animeren ? bel 051/322 921 of mail