willaert-hero

Een bloeiend bedrijf

De uitdaging

Willaert is uitgegroeid tot een internationale speler in de aan- en verkoop van bomen en planten voor professionelen. Meer dan 1300 bomen en plantensoorten staan permanent klaar voor levering aan tuiniers, tuinaanleggers, tuinarchitecten en tuincentra.
Visual stond voor de uitdaging om Willaert een hedendaagse look te geven en die te implementeren in alle communicatietools, zowel in print als digitaal.

Logo & Huisstijl

Het logo van Willaert was aan een update toe. We kozen voor een evolutie van het bestaande logo, eerder dan een radicale verandering. Het eenvoudiger lettertype vervangt de oorspronkelijke schreefletter en zorgt voor een rustiger beeld. De ondersteuning van grafische elementen en foto’s versterken de  sfeer en professionalisme van Willaert.

willaert-logo-huisstijl-02
willaert-logo-huisstijl-01
willaert-logo-huisstijl-03

Uitnodiging

Voor de Karrendagen ‘Najaar 2015’ in Roeselare zorgde Visual voor een frisse stijlvolle uitnodiging, geheel in de huisstijl van Willaert.

willaert_uitnodiging_karrendagen

Magazine

Willaert-Info, het huismagazine van Willaert, is een vaste waarde in de groensector. Dit magazine verschijnt 2x per jaar naar aanleiding van de ‘Karrendagen’ en staat boordevol tips, nieuwe tendensen in de groensector, productinformatie en aanbiedingen.

willaert-magazine-01
willaert-magazine-02
willaert-magazine-03
willaert-magazine-04
willaert-magazine-05
willaert-magazine-06

Belettering

Naast een uitgestrekt cash & carry-systeem, dat zich richt tot de tuinaanlegger, beschikt Willaert over een modern vrachtwagenpark voor een snelle en vlotte levering bij de klanten. Deze voertuigen kregen een duidelijk herkenbare aankleding, die Willaert extra visibiliteit geeft.

willaert-belettering-01

Website

De website van Willaert onderging een grondige facelift naar aanleiding van de vernieuwde huisstijl. Visual zorgde voor een overzichtelijk, aantrekkelijk en vlot aanpasbaar systeem, full responsive en geprogrammeerd volgens de recentste webstandards. Bezoekers vinden vlot de juiste informatie, zowel op de klassieke PC als op tablet of smartphone.

Visual ontwikkelde ook een web applicatie: plantengids.willaert.be, een online bomen- en plantengids, voorzien van een beeldenbank en plantenpaspoort. Deze zoekmachine, die maandelijks 35.000 à 40.000 pageviews genereert, is een uitstekende tool bij het kiezen van de juiste plant, op de juiste plaats, op basis van grote, bloeitijd, bladeigenschappen, bodemtypes en nog zo veel meer.

address bar
willaert-website-desktop-01
address bar
willaert-website-desktop-02
address bar
willaert-website-desktop-03