Lancering van een webshop voor een vliegenraamfabrikant

Van een integrale design-aanpak tot een digitale advertentiecampagne

Bij Visual zijn we trots op ons meest recente project: de complete ontwikkeling en lancering van een webshop voor een fabrikant van vliegenramen. Van concept tot realisatie, hebben we gezorgd voor een naadloze integratie van design, functionaliteit tot een effectieve digitale advertentiecampagne. In deze blog nemen we je mee door ons proces en de stappen die we hebben ondernomen om dit project tot een succes te maken.

 

Concept en ontwerp

Logo en huisstijl

 • Onze eerste stap was het creëren van een sterke visuele identiteit. We begonnen met het ontwerpen van een nieuw logo dat de kernwaarden van de fabrikant weerspiegelt: kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het logo moest hedendaags, herkenbaar en sympathiek zijn, maar ook laagdrempelig en toegankelijk voor de webklant.
 • We ontwikkelden een complete huisstijl, inclusief kleurenschema, typografie en grafische elementen. Deze huisstijl zorgt voor een consistente visuele beleving op alle communicatiekanalen en versterkte merkidentiteit van de fabrikant.

 

Webdesign en gebruiksvriendelijkheid

 • Met de huisstijl en het logo op hun plaats, gingen we verder met het ontwerpen van de website. Ons doel was om een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface te creëren die zelfs voor mensen zonder technische kennis eenvoudig te navigeren zou zijn. De website biedt een handige meet- en bestelfunctie met handige video’s, zodat klanten zonder moeite hun vliegenramen kunnen opmeten en bestellen.
 • We besteedden veel aandacht aan de gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI) zodat de website niet alleen functioneel maar ook visueel aantrekkelijk is. De lay-out is duidelijk en overzichtelijk, met duidelijke call-to-actions en een logische structuur die de gebruiker stap voor stap doorheen het bestelproces leidt.

 

Programmatie

 • Onze programmeurs hebben hard gewerkt om de functionaliteit van de website te realiseren. De website werd ‘from scratch’ geprogrammeerd in WordPress om een responsieve en snelle site te bouwen die op alle apparaten goed werkt. Het opmeten en bestellen van vliegenramen is geïntegreerd met een gebruiksvriendelijke configurator die klanten door elke stap van het proces leidt. We hebben ervoor gezorgd dat de backend robuust en betrouwbaar is, met veilige betalingsopties en een efficiënt ordermanagementsysteem. Deze aanpak garandeert dat de website niet alleen vandaag goed functioneert, maar ook in de toekomst eenvoudig kan worden uitgebreid en aangepast.

 

Digitale advertentiecampagne

Facebook Advertising en Facebook Shopping

 • Om de website onder de aandacht te brengen van de doelgroep, lanceren we een uitgebreide digitale advertentiecampagne. We begonnen met Facebook Advertising, waarbij we gebruik maakten van gedetailleerde targetingopties om de juiste demografische groepen te bereiken. Door boeiende visuals en overtuigende teksten in onze advertenties te gebruiken, trekken we volop de aandacht van potentiële klanten en leiden we hen naar de website.
 • Daarnaast hebben we Facebook Shopping geïmplementeerd om het bestelproces nog toegankelijker te maken. Klanten kunnen nu rechtstreeks vanuit hun Facebook-feed een vliegenraam configureren en bestellen, wat de conversie verhoogt en de gebruikservaring verbetert.

 

Google Adwords en Google Display Ads

 • Parallel aan onze Facebook-campagne, zetten we Google Adwords in om zoekverkeer naar de website te leiden. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, hebben we ervoor gezorgd dat de website hoog scoort in de zoekresultaten wanneer mensen op zoek zijn naar vliegenramen. Dit verhoogt de zichtbaarheid en trekt gerichte bezoekers aan.
 • Google Display Ads wordt gebruikt om visuele advertenties te plaatsen op websites die door onze doelgroep worden bezocht. Deze advertenties versterken de merkbekendheid en herinneren potentiële klanten aan de fabrikant wanneer ze online surfen.

 

Resultaten en toekomstplannen

 • De recente lancering van de website en de digitale advertentiecampagne zal ongetwijfeld aanzienlijke resultaten opleveren.
 • Bij digitaal marketingbureau blijft Visual de campagne monitoren en optimaliseren om de prestaties continu te verbeteren. We zijn enthousiast over de toekomst en kijken ernaar uit om deze samenwerking verder uit te breiden met nieuwe digitale marketingstrategieën.

 

Conclusie

De ontwikkeling en lancering van de website voor deze vliegenraamfabrikant is een uitstekend voorbeeld van hoe Visual een project van begin tot eind kan begeleiden. Door een doordachte combinatie van design, technische realisatie en een gerichte digitale advertentiecampagne, hebben we een solide online aanwezigheid gecreëerd die de fabrikant helpt zijn markt te bereiken en zijn klanten te bedienen.

Wij geloven dat elke klant uniek is en verdient een op maat gemaakte aanpak. Als je op zoek bent naar een partner om je digitale marketingstrategie te ontwikkelen en te implementeren, neem dan contact met ons op. Samen brengen we jouw merk naar nieuwe hoogten.

Interesse in een grondige aanpak van uw product of bedrijf ? Bel op 051/322 921 of mail ons met volgende link.

 

Category

Campagne en conceptontwikkeling, Campagnebeeld, Copywriting & vertaling, Fotografie, Huisstijl, Logo, SEA, SEO, Social media, Webshop, Website

Tags

branding, campagne, digital advertising, fotografie, grafisch ontwerp, huisstijl, logo, social media, webshop, website, Wordpress