8 tips voor een sterke homepage

8 tips voor een sterke homepage

Je homepage is de online etalage van je bedrijf. Onderschat het belang van die startpagina niet. Daar worden bezoekers al dan niet overtuigd om verder je digitale wereld in te duiken. Ga dus voor helder, aantrekkelijk en overtuigend beeld- en woordgebruik. Hoe je dat in de praktijk omzet? Met deze 8 tips zetten we je goed op weg.

Haal de troeven van je bedrijf naar boven op je website. Je mag best trots zijn op je sterktes. Door die duidelijk te tonen, krijgen bezoekers vertrouwen in je producten of diensten.

1. Begin met een krachtige baseline

Zeg ‘Want ik ben het waard’ of ‘Mannen weten waarom’ en iedereen denkt aan L’Oréal of Jupiler. Dat is de kracht van een geslaagde baseline. Een goede slagzin maakt meteen duidelijk waar je merk voor staat. Liefst in combinatie met een creatief logo, natuurlijk.

2. Toon je sterktes

Haal de troeven van je bedrijf naar boven op je website. Je mag best trots zijn op je sterktes. Door die duidelijk te tonen, krijgen bezoekers vertrouwen in je producten of diensten. Dan is potentiële klant meteen een stap dichter bij een aankoop, reservatie of contactname.

3. Zet je producten of diensten in de kijker

Toon op je homepagina wie je bent (zie tip 2), maar bovenal ook wat je doet. Dat is namelijk precies waar je de connectie wil maken met de bezoekers van je site. Zet bij voorkeur een nieuw of recent product in de spotlights, met een sterk beeld en een overtuigende tekst.

4. Bundel de bedrijfsinfo onderaan

Natuurlijk ben je trots op de weg die je al aflegde en wil je dat iedereen precies weet waar je bedrijf zich bevindt. Toch is dat niet de belangrijkste boodschap om meteen over te brengen als iemand op je homepage belandt. Je plaatst deze info beter naar het einde van je pagina. Als je product, dienst of troeven de interesse voldoende prikkelen, scrolt of klikt je klant vanzelf verder naar de bedrijfsinfo.

5. Wijs eenvoudig de weg

Wie expliciet naar een dienst of product zoekt, wil dat liefst zo snel en vlot mogelijk vinden. Maak het dus niet nodeloos complex. Bouw je site logisch en duidelijk op. Dat begint al op de homepagina. Wil je je bezoeker nog een stevig handje helpen? Voeg dan een zoekveld toe. Extra makkelijk als je veel verschillende producten of diensten aanbiedt.

6. Zet aan tot actie

Een potentiële klant naar je site lokken is goed. Hem of haar aanzetten tot actie is beter. Door op je homepagina te werken met wervende en duidelijk zichtbare call-to-actions (CTA) zet je bezoekers in beweging. Of je nu mikt op een eerste contact, een boeking of een verkoop.
Tip: voorzie je CTA-knoppen van een unieke code. Zo kan je snel achterhalen op welke button de klant precies heeft geklikt. Nuttige info om je homepage, en je volledige site, verder te optimaliseren.

7. Eenvoud siert

Kleuren, randjes, lijntjes,… Veel webbouwers overladen een homepagina met grafische elementen of beelden. Ook hier geldt: less is more. Een overdaad aan kleuren, animaties,… kan storend werken. Focus dus op de essentie en breng je boodschap to-the-point over, zonder teveel tierlantijntjes.

8. Investeer in fotografie

Foto’s uit een beeldenbank lijken misschien de snelste en makkelijkste weg naar een beeldende website. Toch loont het de moeite om in eigen foto’s te investeren. Zo ben je zeker van unieke beelden, die helemaal passen bij het DNA en de missie van je bedrijf. En dat gaat niet ongemerkt voorbij.